facebooktwitterflickr

Informatie Veldtoertocht 3 Dec

Zondag 3 december - Tweede veldtoertocht Texel Op zondag 3 december staat de tweede veldtoertocht van dit jaar op het programma. Op dit moment is een enthousiaste groep vrijwilligers bezig een mooie tocht voor te bereiden. We zijn bezig met een deel nieuwe route en sowieso zit er dit keer eentje van ruim 70 km bij. Naast de route van 70 km kan er ook gekozen worden voor routes van 30, 40 of 50 km. Natuurbeheerders en grondeigenaren hebben speciaal en alleen voor deze tochten hun terreinen open gesteld, waar wij zeer dankbaar voor zijn.
Grijp dus je kans om op zondag 3 december de mooiste bospaden, single tracks, natuurgebieden, duinen en het strand op Texel te (her)ontdekken. Tijdens de route zijn er twee eenvoudige ravitailleringen aanwezig. Houdt de website of facebook de komende tijd in de gaten voor extra informatie! Deelnemers van de vaste wal kunnen inschrijven bij HRTC DOK. Zij starten vanaf de boot om 9 en 10 uur. Let op! De 70 km route kan alleen gereden worden, als er voor/om 9 uur gestart wordt. Iedereen start daar tegelijk zodra de klep van de boot open gaat. Deelnemers die op Texel starten, kunnen zich inschijven op de dag zelf tussen 8.30 en 9.30 bij het wachtlokaal van de TESO boot. Deelnemersinformatie Vanaf Den Helder:
Inschrijving: van 7:00 – 8:50u
Locatie: kantine van HRTC DOK aan de Guldemondweg in Den Helder Start: om exact 8:00 (route 30-40-50-70 km) en 9:00u (route 30-40-50) onder begeleiding richting de boot. NB: wees op tijd, want de boot wacht niet! Vanaf Texel:
Inschrijving: van 8:30 – 9:30u
Locatie: wachtlokaal Teso Tochtdetails:
Bos, single tracks, natuurgebieden, duinen en strand op Texel. Er is een eenvoudige ravitaillering aanwezig. Algemene info:
Een helm is verplicht.
In Den Helder zijn de volgende voorzieningen: kantine, dagverzekering NTFU beschikbaar, douche- en kleedgelegenheid, ook apart voor vrouwen, toiletten. Kosten:
€ 7 normaal tarief
€ 5 voor NTFU leden op vertoon van lidmaatschapskaart
€ 5 voor leden Wielersport Texel
€ 2 voor jeugd van 8-12 jaar en begeleid door een volwassene
Extra: bootkosten, te voldoen bij inschrijving in Den Helder. Tarieven: www.teso.nl Oproep!!! Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen tussen 11 en 13:00 uur om de fietsers te begeleiden op de overtochten op de Teso boot. Wie wil ons helpen dit in goede banen te leiden? Neem voor meer informatie of voor opgave contact op met Simon Appel ().